BİZİ ARAYIN KONUMU AÇ
whatsApp ile mesaj gönder
0 236 231 02 41 info@al-tur.com
DE TR

Yurtdışı Borçlanması İçin Şartlar Nelerdir?

Yurtdışı borçlanması 2019 yılında kimler tarafından yapılabilir sorusunun cevabı ise şu şekildedir;

Türkiye ile Sosyal Güvenlik Antlaşması imzalamış ülkelerden olup olmaması fark etmeden, yurtdışında çalışan Türk vatandaşları,
Doğumu Türkiye’de gerçekleşen ve çıkma izni alarak Türk vatandaşlığını kaybeden kişiler yurtdışı borçlanması yapabilmektedir.
Bunun yanı sıra yurtdışında geçen ev hanımlığı süreler, ülkemiz sosyal güvenlik kanunları kapsamında; ölüm, yaşlılık, emeklilik ya da malullük hallerinde bu sürenin Türkiye’de geçtiği şeklinde değerlendirmeye alınarak hizmet olarak sayılmaktadır. Yurtdışı borçlanmasına dahil edilebilecek süreler şu şekilde sıralanabilmektedir;

Yurtdışında geçen ve sigortalı olunan süreler

Sigortalı olunan süreler arasında sigortasız süreler (Çalışılan süreler arasında ya da sonunda her birinde bir yıla kadar sayılabilen işsizlik süreleri)
Ev hanımı olarak geçirilen süreler
Yurtdışı borçlanması şartları şu şekilde sıralanabilmektedir;

Yurtdışı borçlanması yapılabilmesi için; borçlanma yapılan sürelerde ve borçlanma için başvuru yapılan tarihte Türk vatandaşı olunması gerekmektedir. Buradaki tek istisna doğum ile Türk vatandaşı olup çıkma izni sebebiyle vatandaşlığını kaybedenler için yapılmaktadır.
Ev kadını olarak geçen süreler ya da yurtdışı hizmetlerinin belgelendirilmesi zorunludur.
Yurtdışı borçlanması için gerekli belgelerle birlikte yazılı istekte bulunulması gerekmektedir.

ALTÜR ARAŞTIRMA MERKEZİ HAKKINDA

Kurucusu Nezaket Müftüoğlu şirketimizin 1994'den bu güne kadar bir çok ülkenin sosyal hakları ile ilgili araştırma yapıp bu ülkelerde çalışıp kesin dönüş yapan gurbetçilere haklarına kazandırmak için gerekli hizmetleri sağlamaktadır.

 

Avrupa ülkelerinde yıllarca bir çok gurbetçimiz ağır şartlarda çalıştı ve Türkiye 'ye kesin dönüş yaparak yaşamanı devam ettirdi.

 

Bir çok sosyal haklara sahip olan gurbetçilerimiz ülkenin yasasını, mevzuatını ve dilini bilmediği için bir çok haklarını ALAMADI.

 

1994 yılında kurduğumuz AL-TÜR ARAŞTIRMA MERKEZİ koşulsuz müşteri memnuniyeti ilkesiyle çalışmaktadır. Türkiye çapında bir çok gurbetçinin haklarını getirip kendilerine ödemenin gururu içerisindeyiz. Avrupa ülkelerinde her yıl yeni çıkan yasaları takip edip hak sahibi olan kişilere bu konuda bilgi veriyoruz. 

DEVAMINI OKU